Wie ben ik? » Sportmassage

Sportmassage

Wat is Sportmassage?

Sportmassage word toegepast om een vermoeidheid verschijnsel,die het directe gevolg is van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De stofwisseling word door massage positief beïnvloed.
Tevens is het mogelijk  sportmassage toe te passen om het lichaam beter voor te bereiden op belasting. De massage is dan onderdeel van de warming up.

Sportmassage is gericht op sporters. Sportmassage kan vóór het sporten worden gegeven om het lichaam voor te bereiden op de hogere belasting tijdens de training/wedstrijd. Ná het sporten kan een massage worden gegeven om de spieren weer te ontspannen en afvalstoffen (versneld) uit de spieren af te voeren. Een regelmatige massage is gezond en helpt blessures voorkomen.

Wat doet Sportmassage voor U

Door de massage zullen de haarvaatjes in de huid en spieren zich verder gaan openen,waardoor er een duidelijke toename van de doorbloeding optreed. Hierdoor zullen de gevormde afvalstoffen  beter worden afgevoerd en word spierpijn zoveel mogelijk voorkomen.
Een effect bij vrijwel iedere vorm van massage,dus ook bij sportmassage is psychische en lichamelijke ontspanning.

Intensieve sportbeoefening kan leiden tot overbelastingverschijnselen met als gevolg een achteruitgang van de weefselstructuur,waardoor de kans op een blessure toe neemt. Door sportmassage blijft het lichaam van de sporter gezond, presteert het beter en de kans op blessures neemt aanzienlijk af.