Wie ben ik? » Ooracupunctuur

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur. De oorsprong is Chinees, maar dr. Paul Nogier, een Franse arts, was de eerste die uitgebreid studie heeft gemaakt van de verbanden tussen de aandoeningen, organen en punten op het oor. De ooracupunctuur dankt zijn populariteit aan de soms spectaculaire en snelle resultaten.

Op de oorschelp vind men een projectie van het hele lichaam. Het gemakkelijkste kan men de projectie onthouden wanneer men een op de kop staande foetus geprojecteerd denkt op de oorschelp. Op deze wijze kan men elk onderdeel van het lichaam als reflexzone op de oorschelp terug vinden. Op de oorschelp kunnen ongeveer 160 reflexzones worden vastgesteld. Ieder orgaan of gewricht staat in verbinding met een of meer reflexzones in de oorschelp.

Behandeling

Voor ooracupunctuur worden naaldjes gebruikt, maar soms ook massage en elektrische stimulatie. Als een sessie wat langere tijd vraagt kan ervoor gekozen worden om verblijfsnaaldjes te plaatsen. Die blijven dan een tijdje zitten achter een kleine pleister en je kunt deze stimuleren door af en toe wat druk op het naaldje uit te oefenen.

Klachten

Ooracupunctuur kan worden ingezet voor behandeling van chronische en acute pijn, het verhelpen van kwalen, het ondersteunen bij het stoppen met roken, drinken en/of drugs, bij het afvallen, bij verschillende psychische klachten en bij slapeloosheid.